Peter van Genderen

Ik ben al weer meer dan 20 jaar (MfN register) mediator met  family accreditatie. Sinds 2005 ben ik ook verbonden aan het project ‘Mediation naast de rechtspraak’ en vanaf 2015 als rechtbankmediator in de pilot POTS (Poging Ouderschapsakkoord Tijdens Schorsing).

Geboren in 1964 op een boerderij, lagen mijn roots in de agrarische sector met een diversiteit aan gezinsbedrijven waar werk en privé zo nauw met elkaar verweven zijn.

Conflicten in die setting zijn vaak heftig en emotioneel en boden mij een zeer waardevolle leerschool in allerlei aspecten van zowel families, gezinnen als ook gezinsbedrijven. Die ervaringen vulden elkaar goed aan, waardoor ik een brede expertise op het terrein van mediation en coaching heb kunnen opbouwen. Mede daardoor ben ik in 2009 ook door de Christelijke Hogeschool te Ede gevraagd om de post HBO opleiding Mediation op te zetten; hier ben ik trainer en coördinator van de opleiding.

Aanvullend heb ik in de afgelopen jaren veel opleidingen en trainingen gedaan, o.a. EFT-basistraining, EFT – Houd me Vast en DISC-trainer.

Mijn motivatie om te bemiddelen bij conflicten is dat ik vaak zie hoe dit mensen op een mooie manier helpt en verandert. Spanningen en conflicten kosten je niet alleen veel tijd en energie, maar ontnemen je ook een stuk levensvreugde en schaden de relaties met de mensen om je heen. Het is dan kostbaar om er aan bij te mogen dragen dat relaties verbeteren en er een nieuw perspectief ontstaat.

Wat anderen zeggen

Ontzettend bedankt voor uw inzet en hulp rondom onze scheiding. ik vond het erg fijn hoe alles verlopen is en alles was erg helder.

Sandra

Bedankt voor uw inzet en doortastendheid tijdens de fase van onze scheiding. Ik merk nu hoe belangrijk het is dat we goede en heldere afspraken hebben gemaakt en ook in verbinding zijn gebleven met elkaar. Ik ben heel dankbaar dat het contact met de kinderen er zelfs door is verbeterd.

Nico

De heer van Genderen heeft ons geweldig geholpen. De rust die hij uitstraalt en de wijsheid waarmee hij onze problemen in een ander licht zet en de oorzaak vindt. Hij heeft ons erg fijn geholpen en de familie relaties zijn weer goed.

Stevelien

Tijdens een periode van overspannenheid ben ik erg geholpen door de coachingsgesprekken. Uiteindelijk mocht ik na deze donkere periode er sterker uitkomen. Ook in de periode erna en nu nog steeds ervaar ik de coaching als zeer waardevol en word ik toegerust voor alle dag. Hartelijk dank hiervoor.

Eva

Peter van Genderen heeft ons goed begeleid in de lastige situatie waarin wij verkeerden. Keek mee voor beide partijen. Voordeel voor ons was ook zijn ervaring in de landbouw.

José

Kennismaken?

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Zo kunnen we in alle rust jouw/jullie situatie en vragen bespreken. Met elkaar kunnen we dan afstemmen wat het beste past voor het vervolg.