Professionele mediation in Houten

Zit je in een lastige situatie waarbij je in conflict bent geraakt met iemand? Door middel van mediation in Houten reik ik je graag een helpende hand aan door in gesprek te gaan met diegene(n) waarmee je een conflict hebt. In de praktijk blijkt dat met twee tot vier gesprekken de meeste situaties zijn opgelost. Tijdens het gesprek kies ik geen partij en zorg ik ervoor dat jullie allemaal gelijkwaardig aan bod komen. Aan het einde van de mediation in Houten worden de afspraken schriftelijk vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Vanaf dat moment zijn de afspraken die zijn gemaakt bindend. Wist je dat mediation niet alleen uitkomst biedt bij conflicten? Ook wanneer een samenwerking of relatie niet lekker loopt, kan mediation een oplossing bieden. Benieuwd hoe anderen mediation hebben ervaren? Lees de reviews!

Werkwijze bij mediation in Houten

Wil je meer weten over wat je te wachten staat wanneer je begint aan mediation in Houten? Ik geef je alvast een korte indruk, maar mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact op! Voor de start van de mediation ontvang je de mediation-overeenkomst. Tijdens het eerste gesprek zal ik deze toelichten en wordt deze door alle partijen en mij ondertekend. Meestal wordt er van start gegaan met één gesprek met alle betrokkenen tezamen. Het heeft echter in sommige gevallen de voorkeur om met aparte gesprekken te beginnen. Er zal tijdens de gesprekken ruimte worden gecreëerd om voor jou en andere betrokken aan te geven waar het nu echt om gaat en wat voor ieder belangrijk is. Dit helpt om de onderlinge communicatie weer op gang te brengen. Meer weten over mijn werkwijze als christelijke mediator? Neem contact op door te mailen naar info@genderenmediation.nl.

Mediation Houten

Vakgebieden binnen de mediation

Als mediator heb ik mij breed gespecialiseerd in het vakgebied van mediation. Spelen er spanningen binnen de familie? Of is er sprake van strubbelingen in de onderlinge samenwerking in jouw agrarisch bedrijf? Mediation in Houten kan voor beide problemen worden ingezet. Ook op het gebied van zakelijke geschillen zoals bedrijfsopvolging en bedrijfsbeëindiging kan ik als mediator ondersteuning bieden. Wil je in alle rust jouw/jullie situatie en vragen bespreken over mediation in Houten? Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Met elkaar stemmen we dan af wat het beste bij jou past. Zo behoort coaching in Houten ook tot de mogelijkheden. Neem direct contact op door te bellen naar 0622043903.

Meerwaarde van mediation ten opzichte van rechtszaken

Mediation biedt meestal een meerwaarde boven het aangaan van de juridische strijd. Bij een rechtszaak kies je beiden een eigen advocaat, waar vervolgens na een lang en kostbaar proces een rechter uitspraak doet. Die uitspraak is onvoorspelbaar, waardoor je dus nog moet afwachten in hoeverre er daadwerkelijk wordt tegemoet gekomen aan jouw belangen. Bij conflictbemiddeling door middel van mediation in Houten bewandel je een andere weg om tot een oplossing te komen. Je hebt daar zelf invloed op en je zult merken dat er veel meer recht wordt gedaan aan het behouden van jullie onderlinge relatie. Kennismaken? Neem direct contact op om een kennismakingsgesprek aan te vragen!