DISC persoonlijkheidsanalyse

De DISC persoonlijkheidsanalyse is een hulpmiddel om verschillende kenmerken van ons gedrag te kunnen meten. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid overzichtelijk en begrijpelijk in beeld voor verschillende situaties en omstandigheden. Een goede DISC analyse maakt niet alleen zichtbaar hoe je jezelf ziet, maar ook welk gedrag je in je (werk)omgeving laat zien en hoe je reageert onder spanning. Daarmee biedt het handvatten om in korte tijd jezelf en de ander beter te begrijpen, wat de onderlinge communicatie en samenwerking ten goede komt.

Met DISC ontdek je bijvoorbeeld waarom sommigen mensen weerstand tegen veranderingen hebben terwijl anderen daar juist van genieten. Waarom neemt de één graag de leiding, terwijl een ander liever duidelijke instructies ontvangt. Ik heb de afgelopen tijd veel met deze test gewerkt en wanneer ik de uitkomsten met de mensen bespreek, klinkt het vaak ‘o, nu snap ik waarom je zo reageert’ of ‘nu begrijp ik wat ik voel wanneer we een verschil van mening hebben’.

De hoofdstijlen

Er zijn bij DISC vier hoofdstijlen te onderscheiden:

  • D: besluitvaardigheid; gericht op uitdaging en doelen bereiken
  • I: manier van communiceren; interactie, initiërend.
  • S: omgaan met relaties en veranderingen; vriendelijk, stabiliteit
  • C: volgen van regels en procedures; correct en details.

Vaak is je profiel een combinatie van twee of drie stijlen die in verschillende mate voorkomen. Juist die verschillen geven kleur aan elke persoonlijkheid. Wanneer je inzicht hebt in je eigen gedrag en dat van de ander, dan begrijp je ook beter wat jouw reactie en handelen uitwerkt op die ander. Dat geeft begrip en bied je de ruimte om te gaan ontdekken hoe je elkaar kunt aanvullen in plaats van afbreken.

Breed toepasbaar

DISC als instrument is inzetbaar op allerlei plaatsen waar mensen samenwerken en samenleven, zoals in bedrijven, organisaties en teams, maar ook individueel, in relaties en voor werving en selectie.

Er is keuze uit verschillende analyses, waardoor maatwerk mogelijk is. Zo zijn er de naast de basisanalyse ook de leiderschapsanalyse, de salesanalyse en de DISC 3D analyse. De 3D analyse is de meest uitgebreide versie, waarin ook denkstijlen en drijfveren worden meegenomen. Denkstijlen geven inzicht hoe je tot oplossingen komt en drijfveren geven aan wat je drijft en motiveert om tot resultaat te komen.

Peter van Genderen is door DISC Factor gecertificeerd als DISC trainer.

Wat anderen zeggen

Ontzettend bedankt voor uw inzet en hulp rondom onze scheiding. ik vond het erg fijn hoe alles verlopen is en alles was erg helder.

Sandra

Bedankt voor uw inzet en doortastendheid tijdens de fase van onze scheiding. Ik merk nu hoe belangrijk het is dat we goede en heldere afspraken hebben gemaakt en ook in verbinding zijn gebleven met elkaar. Ik ben heel dankbaar dat het contact met de kinderen er zelfs door is verbeterd.

Nico

De heer van Genderen heeft ons geweldig geholpen. De rust die hij uitstraalt en de wijsheid waarmee hij onze problemen in een ander licht zet en de oorzaak vindt. Hij heeft ons erg fijn geholpen en de familie relaties zijn weer goed.

Stevelien

Tijdens een periode van overspannenheid ben ik erg geholpen door de coachingsgesprekken. Uiteindelijk mocht ik na deze donkere periode er sterker uitkomen. Ook in de periode erna en nu nog steeds ervaar ik de coaching als zeer waardevol en word ik toegerust voor alle dag. Hartelijk dank hiervoor.

Eva

Peter van Genderen heeft ons goed begeleid in de lastige situatie waarin wij verkeerden. Keek mee voor beide partijen. Voordeel voor ons was ook zijn ervaring in de landbouw.

José

Kennismaken?

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Zo kunnen we in alle rust jouw/jullie situatie en vragen bespreken. Met elkaar kunnen we dan afstemmen wat het beste past voor het vervolg.