Agrimediation

 

In de agrarische sector zijn veel gezinsbedrijven die al generaties lang van vader op zoon of dochter zijn overgegaan. Meestal gaat die samenwerking en overdracht goed en vullen verschillen elkaar mooi aan. Dat kan echter ook zomaar anders gaan, waarbij verschillen juist weerstand oproepen en aanleiding geven tot spanningen en conflicten. Daarbij speelt de verwevenheid tussen privé en werk een belangrijke rol. Je komt elkaar ook buiten het bedrijf regelmatig tegen, bijvoorbeeld op verjaardagen en in het dorp. En dat maakt dat de verschillen en spanningen extra ingrijpend en emotioneel kunnen zijn. Je legt het niet even naast je neer, maar draagt het elke dag bij je en het ontneemt je het plezier in het werk en bedrijf.

agrimediation.png

Tijdig in gesprek gaan is belangrijk om verdere verwijdering en escalatie te voorkomen. Wanneer dat met elkaar niet meer lukt, helpt het om een derde in te schakelen. Mediation is dan een goed alternatief. Een neutrale derde die helpt om weer met elkaar in gesprek te komen en gezamenlijk op zoek te gaan naar een werkbare opzet met behoud van de onderlinge relaties. 

Door de jaren zijn al meer dan honderd families en agrarische ondernemers succesvol door zo'n lastige en gevoelige periode heen geholpen. Daarbij gaat het om een breed scala van conflicten en verschillen, zoals:

  • Bedrijfsopvolging

  • Familieconflicten

  • Echtscheiding en verdeling

  • Samenwerking binnen het agrarische bedrijf

  • Bedrijfsbeëindiging

  • Conflicten met andere partijen in de omgeving

  • Erfenis en nalatenschap

Genderen Mediation & Coaching draait mee in het

samenwerkingsverband Agrimediation. 

Ervaring

 

  • Peter van Genderen heeft ons in een zware periode, die zowel privé als zakelijk zeer complex was, uitstekend geholpen. Hij luisterende goed, wist steeds de rust terug te brengen en bleef bij de essentie. Hierbij hield hij altijd zowel de financiële als persoonlijke kant goed voor ogen. Uiteindelijk heeft zijn inzet er toe geleid dat alle betrokkenen verder hebben gekund. Petje af voor zijn professionaliteit, onze waardering voor zijn persoon en aanpak is groot  ~ Wim

José

"Peter van Genderen heeft ons goed begeleid in de lastige situatie waarin wij verkeerden. Keek mee voor beide partijen. Voordeel voor ons was ook zijn ervaring in de landbouw."

Thea

"Peter wil ik graag in 3 woorden beschrijven.
1. betrokken op de situatie.
2. Vriendelijk.
3. Hij is via telefoon of mail goed bereikbaar.
Peter is zeker een aanrader...."

© 2020 Genderen Mediation & Coaching

  • LinkedIn - White Circle
  • LinkedIn Social Icon